Praoblogg

Praoblogg

Elever som gjort studiebesök, prao, praktik eller sommarjobb berättar.

Vi tar regelbundet emot elever från högstadieskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och högskolor/universitet. Det rör sig om studiebesök, prao, praktik och sommarjobb. På denna sida, Praoblogg, låter vi eleverna blogga om sitt äventyr hos Hägnander & Larsson AB.

Axel Strid 2
Axel Strid 1

Axel, 16 år, sommarjobb 2019


Vem är Axel?

Hej! Jag heter Axel och är en 16-årig kille från Forshem som precis slutat niondeklass på Liljestensskolan i Götene. Under denna sommar har jag sommarjobbat på Hägnander & Larsson AB och Nolato Gota. Till hösten börjar jag gymnasiet och jag har sökt in till Industritekniska programmet i Mariestad och Volvogymnasiet i Skövde.


Vad fick du göra på sommarjobbet?

Hägnander & Larsson AB är en mekanisk verkstad och hos dem fick jag måla huvudentrén samt rengöra bearbetningsmaskiner. Innan jag målade behövde jag skrapa bort den gamla färgen samt maskera de ytor som inte skulle få färg.


Vad har du lärt dig och vad var roligast?

Detta är ett av mina första sommarjobb. Utöver att jag har blivit en hejare på att måla, så har jag även lärt mig många grundläggande saker inom arbetslivet. Killarna visade mig även hur trådgnistning, sänkgnistning och härdning fungerar. Svarvning och fräsning visste jag sedan tidigare. Det roligaste var att maskera ytor (tejpa och lägga täckpapp). 


Drömjobb och framtidsplaner?

Just nu skulle jag vilja jobba på Volvo eftersom jag är intresserad av hur bilar är uppbyggda, dvs hur saker och ting hänger ihop. Mina andra intressen är jakt, fiske, bygga saker och bilar (epa, a-traktor, mopedbil, bil).

Besök- och postadress

Hägnander & Larsson AB

Sandtorpsvägen 2a

533 33 Götene


Kontaktuppgifter

Tel: 0511-51720

E-post: erik@hagnanderolarsson.se

Öppettider

Måndag-Torsdag: kl 6.45-16.15

Fredag: kl 6.45-12.30