Om oss

Om oss

Vår historia

Företaget Hägnander & Larsson AB grundades 1964 av Lennart Hägnander och Henry Larsson. Lennart och Henry hade tidigare arbetat som verktygsmakare på Bröderna Larsson (nuvarande Nolato Gota) i Götene. Nu såg de en god chans att starta upp en egen verksamhet med inriktning på tillverkning och reparation av formverktyg för plast, även kallat plastverktyg.

Vår personal

På Hägnander & Larsson AB arbetar det 6 kunniga och engagerade medarbetare. Vår historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och vi jobbar aktivt med att förvalta samt vidareutveckla våra kunskaper inom formverktyg, pelarstyrda pressverktyg och legotillverkning. Målet är att vara en långsiktig partner till våra kunder och då tror vi att teknisk kompetens och personlig service är viktigt. De bearbetningsmetoder som vi utför är: manuell fräsning, CNC-fräsning, höghastighetsfräsning, manuell svarvning, CNC-svarvning, sänkgnistning, hålgnistning, trådgnistning, härdning, slipning och putsning.

Praoblogg

Elever som gjort studiebesök, praktik eller sommarjobb hos oss berättar på denna sida, Praoblogg, om sina äventyr i vår mekaniska verkstad. Hägnander & Larsson AB tar regelbundet emot elever från högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning och högskola/universitet. Vi samarbetar med skolorna i Götene, Lidköping, Skara, Tidaholm, Skövde, Mariestad, Vara och Trollhättan. Att koppla ihop näringslivet med skola/utbildning har många fördelar.

Kvalitetspolicy

Hägnander & Larsson AB ska erbjuda produkter av hög kvalitet, vid rätt tidpunkt och till rätt pris. Läs gärna mer om hur vi som mekanisk verkstad (verktygsmakeri) arbetar med kvalitet på sidan Kvalitetspolicy.

Miljöpolicy

Hägnander & Larsson AB ska värna om miljön och våra medarbetares hälsa. Vår maskinverkstad ska följa de regler som finns. Läs gärna mer om hur vi jobbar med miljöfrågor på sidan Miljöpolicy.

Arbetsmiljöpolicy

Vi ska vara ett företag där personalen trivs och håller sig frisk. Genom att jobba med arbetsmiljöfrågor hoppas vi kunna undanröja eventuella säkerhetsrisker. Läs gärna mer om vårt arbetsmiljöarbete på sidan Arbetsmiljöpolicy.

Sponsring

Vi är stolta sponsorer till ett antal idrottsföreningar i Skaraborg. Att stödja det lokala föreningslivet känns viktigt för oss då det stärker barn och ungdomar. Den närmsta fotbollsklubben som vi sponsrar ligger ett stenkast från vårt företag. Mekanisk verkstad och fotboll fungerar bra ihop.

Karriär / Lediga jobb

Personalen är den viktigaste resursen i de flesta företag. Hos oss samlar vi verktygsmakare med spetskompetens inom formverktyg (plastverktyg), pelarstyrda pressverktyg (klippverktyg, stansverktyg) och legotillverkning.

Hägnander & Larsson AB ska vara en arbetsplats med glädje, engagemang, utveckling och förtroende. Läs gärna mer om detta. Karriär och Lediga jobb. 

Besök- och postadress

Hägnander & Larsson AB

Sandtorpsvägen 2a

533 33 Götene

Kontaktuppgifter

Tel: 0511-51720

E-post: erik@hagnanderolarsson.se

Följ oss på sociala medier

Öppettider

Måndag-Torsdag: kl 6.45-16.15

Fredag: kl 6.45-12.30